Javorov do i šetnice

Bjelašnica je mnogo više od zimske turističke destinacije

Potvrda da ova planina nije samo zimska turistička destinacija, osim osnovaca su i brojni drugi posjetioci koji su uživali u prirodi šetajući izvanredno uređenom stazom do kamenog Amfiteatra. Staza dužine 2,7 kilometara od hotela “Maršal” do kamenog Amfitetra u Jablanovom dolu vodi kroz šumu. Na pojedinim mjestima ograđena je i ima rukohvate tako da i djeca bez opasnosti mogu šetati ovom stazom. Na pola puta je pećina.

Kameni Amfiteatar iako otvoren je za posjete i vrlo atraktivna lokacija. Izvenredno je uređen i podsjeća na odmorišta u planinama Slovenije i Austrije. Hladnjaci, česma, klupe, jezero, veliki roštilj, sve je urađeno od prirodnih materijala-drveta i kamena. Amfiteatar smješten u nekadašnjoj vrtači je također urađen od kamena i namijenjen je za izvođenje pozorišnih predstava na otvorenom. Koliko god je ova staza izvanredna u jesenjim danima za šetnju, jer je zaklonjena od vjetra, također je izuzetna za šetnju u vrijeme ljetnih vrućina. Idealna da se s gradskog asfalta dođe na nekoliko sati šetnje i pročišćenje pluća i krvotoka planinskim kisikom. .

  • Beautiful place to spend a day with family. Bring your food and drinks though. Bar is crowded.
  • Great place. Amazing nature. Excellent for kids.
  • Great hiking trail. Beautiful nature, autumn colors that are hard to describe, just look at the pictures.
  • Excellent place for either picnicking, families with children, enjoying the nature or team building experience. Short and long zip lines available. Starting point for several hiking routes at Bjelasnica mountain. Large parking lot and self service food and beverages places also available for use to visitors. Cordially recommended.
  • Planirarenje je vrhunsko! Hvala!